HomeBiografieLezingenFoto's en video'sBlogContact
Home
Biografie

Biografie

Hij was buitengewoon succesvol als verkoper van spaarpolissen en sales trainer in de financiële sector. Dat hij inmiddels even succesvol is als spreker en presentator, is te danken aan het feit dat Richard van Kray in 2004 het roer drastisch omgooide. In dat jaar legde hij de basis voor Sales vanuit je Hart, de naam van zijn huidige onderneming én de titel van één van de best verkochte boeken over sales en management van de laatste jaren.

Ook u kunt Richard van Kray inhuren

Richard van Kray inhuren is een verstandige keuze als u verzekerd wilt zijn van een spreker of presentator die vertelt vanuit zijn hart en zijn gehoor confronteert met zichzelf en nieuwe energie geeft. Thema’s waarin deze spreker en presentator uitblinkt, zijn: management, economie, marketing, sales, klantgerichtheid en mens & maatschappij. Zijn kernvisie is: ‘je slaagt alleen in je leven en werk door af te stappen van de rollen die je speelt’.

Van Kray ondervond dit aan den lijve. De ondernemende en inspirerende spreker begon op vroege leeftijd als groenteverkoper bij een supermarkt. Hij had snel in de gaten dat verkopen in zijn genen zat en hij stapte over naar de bankwereld. Daar maakte hij een flitscarrière als verkoper van financiële producten en trainer van sales talent. Echter, in 2004 kwam Richard zichzelf tegen.

De ‘nieuwe’ Richard van Kray boeken voor een evenement

Van Kray liep vast in zijn rol van keiharde verkoper die zonder met zijn ogen te knipperen collega’s ontsloeg, voor wie alleen ‘de buitenkant’ telde, en voor wie geld verdienen een doel op zich was geworden. Hij zette een punt achter zijn financiële loopbaan, hield zichzelf een spiegel voor, en ging op zoek naar zijn eigen intrinsieke drijfveren – naar ‘de binnenkant’.

Vanuit deze introspectie ontwikkelde Van Kray een geheel nieuwe visie op sales en management, waarin de mens en zijn authentieke talenten centraal staan. Dat is waarom bedrijven maar ook non-profit organisaties Richard van Kray graag inhuren als spreker, presentator of dagvoorzitter voor congressen of bedrijfsevents. Ook u kunt de ‘nieuwe’ Richard als spreker boeken.

Trainer, ondernemer, spreker en presentator

Inmiddels heeft Van Kray zijn eigen sprekers- en trainingsbureau, Sales vanuit je Hart, genaamd. Voor Richard en zijn team staan niet langer het applaus en het geld centraal, maar de passie, de ambitie en het plezier. Als spreker is Richard van Kray dan ook niet alleen interessant voor sales gedreven organisaties. Ook voor publiek dat weinig of niets met commercie heeft uit te staan, is hij een inspiratiebron.

De visie en nieuwe activiteiten van deze spreker die u via ons kunt inhuren, vormden de basis voor één van de beste management boeken van de laatste jaren: Sales vanuit je Hart. Hierin vertelt de ondernemer, spreker en presentator hoe je écht van betekenis kunt zijn, voor je klanten en voor jezelf. Belangrijkste boodschap: meerwaarde ontstaat alleen als je dicht bij jezelf blijft en vanuit vertrouwen werkt aan duurzame relaties.

Spreken is voor hem mijn inziens niet werk, maar zijn passie om vanuit zijn hart zijn verhaal te vertellen. Wil je een spreker hebben die boeit, (ver)bindt en je in beweging brengt laat je dan door Richard refreshen.
- Joey Bloemendal, Head of Sales Netherlands bij Takeaway.com
Richard en Michel verkopen niet een filosofie, ze zijn hun filosofie! Dat is ‘practice what you preach’ ten top. Hun inlevingsvermogen en betrokkenheid bij de mensen die ze trainen én bij de organisatie is ongekend. Hun team voelt niet als externe spreker maar als onderdeel van De Hypotheker, omdat ze altijd ons belang voorop zetten.
- Evitha Schaarloos, Coördinator Opleidingen De Hypotheker
Ook al praat hij net zo snel als hij eruit ziet.. Richard is een toptrainer met een groot arsenaal aan inhoudelijke kennis, die hij op een energieke manier weet over te brengen. Eén ding weet ik zeker, na een lezing van Richard vertrek je met een grote glimlach en vol nieuwe energie en (persoonlijke) inzichten!
- Christiaan Bouwmeester, Directeur inQuisitive
Richard is één van meest belovende sprekers van Nederland. Zijn kennis en creativiteit op het gebied van sales is uniek en hij weet zijn publiek altijd te raken.
- Robert de Vries, Sprekersbureau Quality Bookings

Sales vanuit je Hart

'Sales vanuit je Hart' is de weg naar een duurzame relatie met je klant, waarin ruimte is voor ieders ambitie. Richard van Kray geeft je in dit boek het kader en de tools om echt van betekenis te zijn voor je klant, zonder dat je jezelf hoeft te vergeten.

Bekijk het boek

Richard van Kray boeken als spreker?

Neem vrijblijvend contact op voor beschikbaarheid en prijzen

Neem contact op
© 2023 - Richard van Kray en sprekersbureau Quality Bookings